Tournée collegiale

0
(0)

Tournée Minerale.
Als ik zo om me heen kijk, dan wordt het dé actie van februari 2017. Met de stroming mee en niet zomaar een storm in een glas water. Een actie die boven water kwam dankzij heel wat persaandacht. Het wordt zowaar de grootste BOB-campagne van 2017.
We zijn ondertussen meer dan halfweg en voor veel mensen is geen water te diep.

waterdruppel1

Nu we toch zo goed bezig zijn, stel ik voor om in mei een nieuwe actie te lanceren.
De Tournée Collégiale.
Aandacht voor het thema mens in bedrijf.
Opnieuw collegiaal worden, menselijk, elkaar begrijpen, elkaar steunen, aandacht voor elkaar, luisteren, bezinnen over waarmee we bezig zijn, stilstaan net voor we weer een sprintje willen gaan trekken, elkaar liefhebben, er zijn voor elkaar, elkaar helpen, steunen en nog zoveel andere mooie dingen.
Een actie waar managers, eens een maand naar hun medewerkers luisteren, bezig zijn met elkaar, elkaar begrijpen.
Een actie waar geven en nemen centraal staat, waar mensen zonder al te veel problemen gas kunnen terugnemen voordat de pot overkookt, hier en nu.
Menselijke beslissingen kunnen veel leed besparen.
We moeten opnieuw voor elkaar opkomen i.p.v. elkaar in het gezicht te spugen. Iedereen zit tegenwoordig op het einde van zijn/haar kunnen. De druk wordt te groot. Leiders hebben vaak te kortzichtige principes. En het gaat niet alleen over de werkdruk maar ook over macht, aandacht en politieke spelletjes die worden gespeeld.
Het gaat over menselijkheid. Over geven en nemen. Over loyaliteit, over collegialiteit, over een goeie managing, over verantwoordelijkheden, flexibiliteit.

DSCN4509

De job, de manager vraagt elke dag meer van z’n mensen. Het gepeupel volgt tot ze een mes in de rug krijgen. En dan sta je 1 keer recht, misschien nog een tweede keer, maar de derde keer val je in een bloederige brij op de grond, terwijl de pure sang die je in de onderneming hebt gestoken, zachtjes wegvloeit in het afgeleefd tapijt.
Er worden dagelijks veel mensen misbruikt, maar niemand durft te spreken uit vrees de job die ze graag doen te verliezen.

vriendschap-tusseneekhoorn-en-kuiken

Enfin,… die Tournée Collegiale
Ik stel voor om ook hier na een maand eens te evalueren. Hoe zouden mensen zijn geworden, na 1 maand intercollegiaal te leven met elkaar?
Welke veranderingen doen zich voor?
Hoe positief is geven en nemen geworden?
Ik hoop dat dit ook ooit wordt uitgezocht.
In deze actie zit een pak menselijk potentieel en een veel plezantere job invulling.
Op weg naar teamspirit, positivisme energie en … opnieuw gelach en geglimlach
We hebben veel ingeleverd de laatste jaren, maar eigenlijk nooit iets terug gehad.

Geef even je waardering als je wil.

Klik op een ster om te beoordelen!

0 / 5. Stemtelling: 0