Vandaag vertrek ik op de maan, voorgoed…

0
(0)

… en ga ik opnieuw genieten van het Heelal.

Na mijn vorige 3 berichten op Facebook en/of Twitter, kreeg ik nog een fikse uitbrander van de CEO van Kom op tegen kanker te verwerken.
Ik moest even slikken toen ik het las.
Ik meen dat ik hier rechtvaardig op heb geantwoord.
Hiermee sluit ik mijn maanavontuur definitief af. Op naar nieuwe avonturen !

Van: Marc Michils [mailto:Marc.Michils@komoptegenkanker.be]
Verzonden: maandag 16 oktober 2017 21:10
Aan: Steven Terlaeken <steven.terlaeken@vlam.be>
Onderwerp: Nu stoppen

Beste Steven,

We volgen je reacties op de sociale media over Loop naar de Maan en Kom op tegen Kanker.
Ze blijven eenzijdig negatief en daarenboven meermaals onjuist. Je brengt hiermee ontegensprekelijk schade toe aan het imago van KotK, wat ik niet verder kan dulden. Je hebt een contract getekend dat je moet respecteren. Ik ga niet in op de details maar je moet hiermee nu stoppen zoniet nemen we juridische stappen.

Marc Michils

 

2016 maan6

Beste Marc,

Ik heb inderdaad gezien dat ik een paar volgers extra heb op twitter en (op facebook).

Na al de (non) communicatie die je met mij gevoerd hebt over ons project is deze mail wel de druppel in mijn reeds zeer volle emmer.

Enkele dingen.

1. Kan je jezelf na het schrijven van deze mail wel in de spiegel bekijken? Je krijgt een idee, inzet, energie, creativiteit ja zelfs een handtekening onder een contract waarin alles belangeloos aan jullie overgedragen wordt… maar toch denk je dat het nodig is om mij af te dreigen ? En ja zelfs over schade te spreken. Wat is je geheugen kort. Wat is je weegschaal der dingen verschrikkelijk slecht afgesteld. Wat een schrijnend gebrek aan empathie.

2. Laat ons mekaar geen mietje noemen. Jullie hebben het ‘lopen om geld in te zamelen’ idee de afgelopen jaren uitgetest. Gewogen en te licht bevonden. In mensentaal : je ruilt het originele ‘loop naar de maan’ in voor een groter, lucratievere deal met Golazo. 500.000 euro giften is te weinig voor jullie machine, er is meer uit te halen. Daar is op zich niks mis mee Marc dat is immers de finaliteit van de organisatie: geld inzamelen. Dus als dat de ‘onjuiste’ dingen zouden zijn die ik vertel, corrigeer me dan gerust. Maar ja, dat doet mij als bedenker van het idee, blij met elke 10 euro die een loper doneerde pijn. Nee dat is niet onwaarheden vertellen, of jullie organisatie in een slecht daglicht stellen, dat zijn de naakte feiten. En als donateur en als idee-bedenker heb ik het absolute morele recht om dat te denken, en ja zelfs om mijn mening daarover met de rest van de wereld te delen.

3. Jij nog beter dan ik weet hoe communicatie werkt. maar hoewel ik niet dezelfde jarenlange ervaring heb snap ik wel waar de communicatie gevoeligheden liggen. 500.000 euro is niet genoeg. We ruilen het idee in voor een groter. We werken liever met organisaties dan met mensen. Dat is natuurlijk geen wervend beeld voor de vele vrijwilligers die nodig zijn om de organisatie draaiende te houden. Wees gerust Marc, toen en ook vandaag niet heb ik geen enkele intentie om KotK schade toe te brengen. Ook niet nadat jullie zo overduidelijk geen respect voor mij , mijn idee of mijn ontgoocheling getoond hebben.
Maar mij de mond laten snoeren dat is dan weer een stap te ver.

Dus als je alsnog juridische stappen wil nemen of contracten wil afdwingen omdat ik mijn gevoelens en bedenkingen uitdruk op mijn sociale media dan moet je dat zeker doen.
Het zal me benieuwen of dat Kotk in een goed daglicht zal stellen.

Geloof het of niet , maar ik wens jullie veel succes met het nieuwe loop/inzamel project.

vriendelijke groeten,
Steven Terlaeken.

Geef even je waardering als je wil.

Klik op een ster om te beoordelen!

0 / 5. Stemtelling: 0