Brief aan Bart Peeters – 26 december 2019

0
(0)

Mortsel 26/12/19

Beste Bart,

Ik dacht bij mezelf – ik stuur nog eens een leuke ouderwetse brief.
Getypt weliswaar, omdat mijn geschrift tegenwoordig te wensen overlaat.
Dit volledig ter zijde.

De vogels die jij door je tuin ziet vliegen, zweefden 3 minuten voordien vermoedelijk nog over ons lapje grond. Het zou zelfs kunnen dat ze eerst bij jou wat deuntjes brachten om dan wat verderop te landen in onzen hof. Zij genieten zienderogen van de vrijheid om overal ongegeneerd binnen te vliegen ? Mensen zijn (gelukkig) wat preutser.
Langs de andere kant zorgt net dat “preuts zijn” voor wat gemiste kansen. Spijtig dat we als mens op het juiste moment soms te weinig spreken met elkaar, te weinig zeggen wat in ons hoofd ronddoolt, te weinig zeggen hoeveel we van elkaar houden en wat we van anderen denken.
Op een begrafenis wordt dat nochtans wel helemaal uit de doeken gedaan, maar daar komt het veel te laat
Diegene die het dan moet horen ligt vastgenageld in een kist of werd reeds in een potje gestoken, klaar voor uitstrooiing. Toch erg he?

Sinds ik hier in de regio Boechout – Hove – Mortsel ben komen wonen 15 jaar geleden wil ik je al komen zeggen hoe fantastisch je wel bent als mens, als zanger, als muzikant, als entertainer, vermoedelijk ook als vader en familieman maar over die laatste 2 kan ik me niet uitspreken.

Ik heb in mijn jeugd de Radio’s wel vaker life gezien en in mijn 10 jaar lange vrije radio “carrière”  heb ik jullie cd’s dikwijls in de volautomatische lade gestoken.
De muziek die jullie brachten was adembenemend (in de positieve zin van het woord). Jullie brachten ambiance naar de keet of zorgden ervoor dat openluchtconcerten, cc’s en de plaatselijke sporthallen urenlang in ambiance-trance lagen.
Gelukkig ben je ook af en toe eens op de aarde te vinden.
Zoals die keer dat we mekaar kruisten op de fiets. Jij knikte vriendelijk goeie dag en ik had het lef niet om te stoppen en je te vertellen dat de manier waarop je leven uitstraalt heel veel mensen gelukkig maakt. (De stemmetjes in mijn voorhoofd zaten op dat eigenste moment tegen mekaar te discuteren en de stem die zei dat je bekende mensen beter wat rust gunt op straat, heeft het gehaald). Misschien komt die dag nog wel! Nu, na mijn hartoperatie, zou ik gewoon naar u toe fietsen en u zeggen wat op mijn lever ligt ?

De manier waarop je voor je omgeving zorgt, de aandacht die je anderen geeft, het geluk dat je elke keer weer meebrengt in je stem, je doen en laten…. Fantastisch man!
Ik heb de indruk dat jij je hele leven die presentator van een droomfabriek bent gebleven.
Letterlijk en figuurlijk
Dat kind in jou, die energie is gelukkig nooit uit je omgeving verdwenen!
Ondertussen heb je natuurlijk al heel wat bijgeleerd en hoeft glimlachen niet altijd centraal te staan.
Je kan gelukkig ook bloedserieus zijn (of bloedserieus gelukkig), zoals die nummers die je in je Deluxe bracht met (nog zo’n prachtkerel) Ronny Mossuse. Ze kwamen van diep, van heel diep. Het leek zelfs alsof Robert nog naast jullie op het podium zat te luisteren.
Ik moet toegeven dat ik nog maar bij 3 artiesten wat tranen in de ogen heb gehad en dat is bij Bruce Springsteen, bij Buurman en bij jou (de 3B’s merk ik nu op?). Niet dat een man niet mag wenen, het vloeit er gewoon wat minder snel uit. Het moet van dieper komen, maar eens het er is wordt alles gezellig troebel en ben je ineens mee weg naar waar muziek je brengt.
De mensen die jij laat tranen, zorgen meteen voor vruchtbare grond.

Je hebt ons al in al die jaren nooit ontgoocheld, zoveel emoties losgemaakt en telkens weer met zoveel overgave.
Je straalt, met je muziek raak je intens veel gevoelige snaren, je noten gaan dwars door merg en been en zetten zich vast in de rode banen die naar het hart lopen.
Jouw dagboek staat vast en zeker voor positieve noten.

Een mens als ik vraagt zich niet meer af waar jij al zoveel jaren de energie uithaalt om andere mensen gelukkig te maken. Jij doet dat gewoon omdat je zo geweldig bent
Niet alleen met muziek en dans, maar ook met je uitstraling zijn onuitgegeven straf
Jij betekent enorm veel voor de wereld in Vlaanderen. Als elk land iemand had als jij dan zou heel de wereld stralen van geluk, Jij die mensen zo kan ontroeren.
De warmte die je brengt is veel heviger dan de Mauna Loa ?

Bedankt voor alles wat je al bracht en alles wat nog moet komen !
De wereld mag blij zijn met een mens als jij !
Ik ben er vast van overtuigd dat jouw naam nog lang zal nazinderen als je lichaam de wereld ooit zou verlaten.
Het lukt me waarschijnlijk nooit om je zo eens een goeie dikke warme knuffel te geven, maar neem van me aan dat de intentie er was ? !

Groeten,
Steven Terlaeken
50 in het jaar dat jij 60 werd ?
www.dichtbijdestoof.be
Lais@krijmbrullee.be

0479989947

Geef even je waardering als je wil.

Klik op een ster om te beoordelen!

0 / 5. Stemtelling: 0